Welcome, Guest
Please Login or Register.    Lost Password?

rPlay beta bug reports and feedbacks
(1 viewing) (1) Guest
Go to bottomPage: 1...949596979899100...103
TOPIC: rPlay beta bug reports and feedbacks
*
#18120
Re:rPlay beta bug reports and feedbacks 5 Years, 8 Months ago Karma: 0
cheesemarathon wrote:
so i run rplay with sudo /etc/init.d/rplay start and it says [ ok ] Starting rplay: so i think great its started ok. Then all these errors come up:

ALSA lib pcm.c:2217:(snd_pcm_open_noupdate) Unknown PCM cards.pcm.front
*** WARNING *** The program 'rplay' uses the Apple Bonjour compatibility layer of Avahi.
*** WARNING *** Please fix your application to use the native API of Avahi!
*** WARNING *** For more information see <0pointer.de/avahi-compat?s=libdns_sd&e=rplay>

so i try to send youtube video to the pi, my phone sees the pi but it just allways says connecting. There is also no video output at all, my screen just says no signal.

Any ideas?


i've had this issue, too. It has to do with the ALSA configuration.

edit: /usr/share/alsa/alsa.conf

find:

#pcm.front cards.pcm.front

and replace with:

pcm.front cards.pcm.default


that did it for me... after that i could run the sound tests.
monobrow
Fresh Boarder
Posts: 2
graphgraph
User Offline Click here to see the profile of this user
The administrator has disabled public write access.
 
#18121
Re:rPlay beta bug reports and feedbacks 5 Years, 8 Months ago Karma: 0
I do have another problem though, which seems to be unrelated to the soundcard config.

It was mentioned before in this thread, but haven't found a solution. My ipad/iphone both see the rPlay receiver. I can select it, and it seems to connect. As soon as i want to start playback, it disconnects. (Disconnects within a second or two after trying to connect). Eventually the airplay receiver will disappear from the list of airplay devices.

I'm using the unlicensed version, but that shouldn't be a problem for music playback, right?

edit:
just entered the license key. Problem is now solved. So it seems that one cannot playback music to rplay without the license key...
monobrow
Fresh Boarder
Posts: 2
graphgraph
User Offline Click here to see the profile of this user
Last Edit: 2014/07/31 14:21 By monobrow.
The administrator has disabled public write access.
 
#18237
Re:rPlay beta bug reports and feedbacks 5 Years, 8 Months ago Karma: 0
Mr.Mennens
Fresh Boarder
Posts: 3
graphgraph
User Offline Click here to see the profile of this user
Last Edit: 2014/08/06 13:02 By Mr.Mennens.
The administrator has disabled public write access.
 
#18238
Re:rPlay beta bug reports and feedbacks 5 Years, 8 Months ago Karma: 0
Hi there,

Currently testing rplay raspbmc.
Audio fixed with the alsa method.

Video, pictures and mirror trying to fix without stopping xbmc.

If the screen saver is on with dim I can see my pictures.. But they are transparent..
On the raspbmc forum they told me it had to do with some layers..

Can someone help me out!?
Mr.Mennens
Fresh Boarder
Posts: 3
graphgraph
User Offline Click here to see the profile of this user
The administrator has disabled public write access.
 
#18239
Re:rPlay beta bug reports and feedbacks 5 Years, 8 Months ago Karma: 0
A little screenshot
And more info
Raspbmc forum
Mr.Mennens
Fresh Boarder
Posts: 3
graphgraph
User Offline Click here to see the profile of this user
Last Edit: 2014/08/06 13:06 By Mr.Mennens.
The administrator has disabled public write access.
 
#18315
Re:rPlay beta bug reports and feedbacks 5 Years, 7 Months ago Karma: 0
I've got the same problem. Do you have any sollution?
I
wjanusz
Fresh Boarder
Posts: 2
graphgraph
User Offline Click here to see the profile of this user
The administrator has disabled public write access.
 
Go to topPage: 1...949596979899100...103